0705 922 226 info@glanzbeautyclinic.se

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Oönskad hårväxt är ett problem som många människor vill bli av med. För vissa kan det handla om generande hårväxt i ansiktet och för andra kan det vara av praktiska skäl, att slippa behöva raka benen under sommaren och visa benen utan “planering”.

Oavsett anledning finns det nu en lösning på detta problem. Permanent hårborttagning med Epilia diodlaser! Epilia är en av marknadens senaste utrustningar, och arbetar med laser och radiofrekvens för att möjliggöra behandling av ljusare hår och mörk hud, vilket är i stort sett omöjligt med äldre metoder.

BEHANDLINGEN

Inför en permanent hårborttagningsbehandling rekommenderas alltid en konsultation. Under konsultation går vi tillsammans igenom en patientjournal så vi får en bild av er hälsostatus, vi tar reda på vilken hår- och hudtyp ni har (kom orakad till konsultationen) och vad ni kan förvänta er av behandlingen.

När det är dags för första behandlingen kommer ni till oss i en avslappnad miljö. Behandlingen inleds med att terapeuten applicerar en gel på behandlingsområdet för att skydda huden samt underlätta arbetet för terapeuten.

Maskinen ställs in efter din hud- och hårtyp (behandlingen är lätt att skräddarsy efter allas behov). När behandlingen är igång så behandlar man huden punktvis med handenheten, som skickar ut laserljus och radiofrekvens ner i hårroten och värmer upp den till cirka 70 grader, vilket gör att den elimineras.

ATT TÄNKA PÅ

Innan du påbörjar en permanent hårborttagningskur är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter. Man får inte sola 4 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar ökar eftersom din hudtyp har förändrats.

Plocka, vaxa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!

Med vår utrustning Epilia diodlaser + RF kan vi behandla i stort sett alla hud- och hårtyper, tack vare RF funktionen. RF ökar möjligheterna att även kunna eliminera ljust hår som tidigare varit omöjligt. Även mörk hy kan behandlas mer skonsamt och effektivt tack vare RF. En viktig sak att tänka på är dock att den “perfekta” kunden är någon med ljus hy och mörkt hår, då är det lättare för laserns ljus att absorberas av melaninet i håret och eliminera hårroten. Ofast får dessa kunder ett bra resultat av behandlingen.

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS DET?

Permanent hårborttagning fungerar endast om håret är i växtfas, normalt är endast 20-40% av kroppens hår i växtfas samtidigt, därför krävs det fler än en behandling. Man brukar säga att det behövs ca. 6-8 behandlingar för att kunna eliminera det mesta av hårväxten i behandlingsområdet. Vissa kliniker hävdar att det räcker med 3-4 behandlingar för att permanent bli av med oönskad hårväxt, men det är biologiskt omöjligt oavsett utrustning.

HUR OFTA SKA MAN GÖRA BEHANDLING?

Alla områden på kroppen har olika växtfaser, och din behandling är beroende av detta, man kan bara eliminera håret i dess växtfas. T.e.x. Armhåla har en intervall på cirka. 5 veckor, ben 8 veckor, det betyder att om du ska behandla dina ben så bör du komma till oss var 8:e vecka för att vi ska vara säkra på att ditt hår är i växtfas.

ÄR RESULTATEN PERMANENTA?

De hårsäckar som är i växtfas och har svarat på behandlingen slutar att producera mer hår, dem är eliminerade. I huden har vi dock hårsäckar som tidigare inte producerat hår (vilande hårsäckar), genom hormonrubbningar (t.e.x. Vid graviditet) kan dessa hårsäckar aktiveras senare i livet, men dem går självklart också att behandla. Under behandlingskuren kan man även uppleva att man får mer hår i början, detta beror på att lasern kan “väcka” vilande hårsäckar som sedan kan elimineras vid nästa behandling.

ÄR BEHANDLINGEN SMÄRTSAM?

Alla människor har olika hög smärttröskel, men de flesta brukar säga att behandlingen inte kännas alls. Detta varierar självklart från person till person, men tack vare kylsystem så kan man även få känsliga kunder att känna sig bekväma och komfortabla under behandlingen.

FINNS DET NÅGRA BIEFFEKTER?

Permanent hårborttagning är en behandling som har funnits länge och är välbeprövad. Det är viktigt att terapeuten som utför behandlingen har genomgått någon form av utbildning på maskinen så att inställningarna blir rätt och anpassade efter just din hud- och hårtyp. Efter en behandling är det normalt att huden får en lätt rodnad och detta brukar lägga sig efter någon timme eller dag. I enstaka fall kan laserbehandlingen orsaka blåsor, sveda och pigmentförändringar.

UTRUSTNINGEN

Epilia Diodlaser + RF är en av marknadens kraftfullaste och mest effektiva utrustning som kan behandla i stort sett alla hud- och hårtyper. Med radiofrekvensfunktionen kan man nu behandla människor som tidigare varit omöjliga att behandla.

Vid en permanent hårborttagningsbehandling med t.e.x. IPL är behandlingen beroende av att ljuset absorberas av melanin, därför kan man inte behandla ljust hår (det har mycket lite melanin). Med Epilia är inte laserbehandlingen lika beroende av melaninet i håret eftersom radiofrekvensfunktionen hjälper till att vägleda lasern till sitt mål, hårroten.

Epilia Diodlaser + RF är en Medical CE godkänd utrustning av högsta kvalitet, levererad av Klinikutrustning Sverige AB!